25-08-2018

Doe mee met de Fit-test 60+!

Dat bewegen gezond is, weet iedereen. Veel mensen doen dat ook, maar is het wel genoeg? En is het gevarieerd genoeg?

Meten is weten, en daarom biedt Spel en Sport DRV in opdracht van de gemeente een Fit-test aan. Daarin wordt uw fitheid vergeleken met de gemiddelde fitheid van uw leeftijdgenoten. Hoe staat het met uw gewicht, spierkracht, lenigheid en uithoudingsvermogen?

De Fit-test

Deze is vrijdagavond 18 januari 2019 in de Willisstee in Wilnis. De test neemt ongeveer een uur in beslag en start met het meten van uw bloeddruk. Een arts in opleiding bekijkt vervolgens of u aan de test mee kunt doen. Alle testen worden begeleid door ervaren vrijwilligers. De beoordeling en het advies is in handen van gekwalificeerde docenten van Spel en Sport DRV.

Uw kracht, lenigheid en reactievermogen worden getest, uw BMI bepaald en in een 6 minuten durende wandeltest bekijken we uw uithoudingsvermogen.

Deskundig advies

Daarna bespreekt u bij een kopje koffie of thee de uitslag van de test en krijgt u een deskundig advies. En bij dat advies hoort ook een mooi aanbod om uit te vinden wat voor u een geschikte en prettige vorm van bewegen is. U kunt vrijblijvend een aantal keer meedoen aan een van de vele activiteiten van Spel en Sport. De mogelijkheden zijn gevarieerd. Zo kunt u denken aan conditiemix, watergym, sportief wandelen, Walking Football, badminton, volleybal, bowlen en verschillende dansvormen. Wellicht zit hier een beweegvorm tussen die u met veel plezier kunt gaan beoefenen!

Doe mee en meld u aan!

U kunt zich aanmelden op de website www.fit-testdrv.nl of telefonisch op werkdagen op telefoonnummer 06 22 80 75 41, waarna u ingedeeld wordt op een bepaalde tijd. Durf de uitdaging aan en laat u testen!