toernoi Nieuwegein
Volleybal in Nieuwegein

25-03-2019

Op uitnodiging van Henk de Kogel hebben wij deelgenomen aan het volleybal toernooi in 't Veerhuis te Nieuwegein.
wandelen bij spel en sport
Wekelijks wandelen Spel en Sport

09-03-2019

Wekelijks Wandelen ook in Vinkeveen?
Dat dagelijks bewegen goed is voor je gezondheid zal niemand ontkennen. Maar om dan ook elke dag een flink blokje om te gaan, dat komt er niet altijd van. Het helpt als je daarvoor een vaste afspraak maakt, dan denk je minder snel: “Nu even niet, ik ga morgen wel een stukje lopen.”
Spel en Sport verzorgt twee avondwandelgroepen in de zomer, een in Wilnis en - als er voldoende deelnemers zijn - ook een in Vinkeveen. Het accent ligt op wandelen maar er wordt ook gewerkt aan looptechniek, kracht, uithoudingsvermogen en een goede

dementievriendelijk
Samen Dementievriendelijk in De Ronde Venen

01-02-2019

Dinsdagavond 22 januari hebben docenten en bestuurs leden van Spel en Sport een workshop gevolgd, 'Goed omgaan met dementie'. De workshop was een uitvloeisel van de ondertekening intentieverklaring Dementievriendelijke gemeente, september 2018. Klik verder voor de foto met de geslaagden en een mooie toevoeging van de cursusleidster.
Whitepaper Succesvolle inzet van interventies voor 55-plussers

29-01-2019

Steeds meer ouderen blijven tot op hoge leeftijd thuis wonen. Gemeenten zijn vanuit de Wet Publieke Gezondheidszorg verantwoordelijk voor het welzijn van deze burgers. Er is veel winst te behalen door inactieve mensen meer te laten bewegen.
Pamper ouderen niet

19-01-2019

Pamper ouderen niet. Een noodkreet van het Planbureau voor de leefomgeving (PBL): tekort aan mantelzorgers, zorg om banen, vergrijzing (Trouw 9, januari).
volliebollen
Volliebollentoernooi van Spel en Sport DRV

03-01-2019

“Even de spieren in beweging brengen na al die feestdagen!”, dachten de senioren van Spel en Sport vermoedelijk, want er kwamen 81 mannen en vrouwen meedoen met het Volliebollentoernooi op 2 januari.
Fit-test 60+

25-08-2018

DOE MEE AAN DE Fit-test 60+ Vrijdagavond 18 januari 2019 Sporthal de Willisstee Wilnis U kunt zich aanmelden op de website www.fit-testdrv.nl of telefonisch op werkdagen op telefoonnummer 06 22 80 75 41, waarna u ingedeeld wordt op een bepaalde tijd. Durf de uitdaging aan en laat u testen! klik op: Lees meer voor verdere info
GRATIS ClINIC WALKING FOOTBALL
GRATIS ClINIC WALKING FOOTBALL

18-07-2018

Walking Football word steeds populairder onder 60plussers. Overal in Nederland komen er nieuwe teams en steeds meer onderlinge competities. Het is ook heerlijk om buiten te voetballen in een wat rustiger tempo.
Spel en Sport Wintersportreis 2018
Spel en Sport Wintersportreis 2018

18-07-2018

Begin maart was het zo ver: om 5 uur ’s morgens vertrokken een kleine vijftig senioren met Spel en Sport naar de sneeuw. Hun bestemming was het Oostenrijkse Brandenberg in het Alpbachdal, een prima uitgangspunt voor skiërs, langlaufers en wandelaars.