bowlinggroep
Seizoenafsluiting seniorenbowling De Ronde Venen

10-06-2019

Op de laatste dinsdag van mei vindt de traditionele seizoenafsluiting plaats van de bowlingcompetitie voor senioren. De bowlinggroep maakt deel uit van de Stichting Spel en Sport De Ronde Venen. Op dinsdag 28 mei kwamen de deelnemers nog een keer bij elkaar om met een feestelijke en gezellige middag het seizoen af te sluiten. Tevens werd de balans opgemaakt van de competitie die eind augustus vorig jaar van start was gegaan en werden de prijswinnaars in het zonnetje gezet.
Zomerwandelen lagere prijs

18-05-2019

Zomerwandelen In het seizoen zijn er bij Spel en Sport groepen voor Sportief Wandelen, in de zomer gaat Spel en Sport hiermee door met twee avondwandelgroepen, een in Wilnis en - als er voldoende deelnemers zijn - ook een in Vinkeveen. In de Fittaal van mei is een fout geslopen. De prijs is niet €105,- maar €78,-
Sportinstuif 2019

08-05-2019

Ons jubileumfeest in 2015 sloten we af met een feestelijke spelmiddag in De Boei. Dit bleek een schot in de roos en de afspraak is gemaakt dit om het jaar een vervolg te geven. In 2017 was dat een succes.
Bestuursleden gezocht voor Spel & Sport

08-05-2019

De Ronde Venen – Stichting Spel en Sport DRV is dringend op zoek naar nieuwe bestuursleden. Recentelijk hebben twee bestuursleden om gezondheidsredenen hun functie moeten neerleggen en bestaat het Dagelijks Bestuur (DB) nog slechts uit vier personen. Naast de functie van (vice) voorzitter zoeken we een bestuurslid met PR in de portefeuille.
WF
Spel & Sport/Hertha actief in Walking Football toernooi.

27-04-2019

De Walking Football groep van Spel & Sport, de Hertha Oldstars (zie foto), nam op 24 april deel aan het eerste Stichtse Vecht Walking Football toernooi. Op de velden van OSM75 in Maarssenbroek waren acht clubs uit Utrecht-West aangetreden met als blikvanger FC Utrecht.
zuiderhof
Spel en Sport op bezoek in Zuiderhof

31-03-2019

In de afgelopen weken bracht S&S tot 2x toe een bezoekje aan Zuiderhof. De eerste keer ging het om een mini stoelhonkbaltoernooi. Het 2e bezoek betrof de groep werelddansers van Spel & Sport. Niet alleen de bewoners van Zuiderhof, ook de deelnemers van S&S genotenen van deze uitstapjes.Win-Win dus!!!
wintersport
Spel en Sport-deelnemers weer naar de sneeuw

29-03-2019

Op zaterdag 9 maart was het weer zo ver. Vierenveertig enthousiaste deelnemers stonden om 05.00 uur vol ongeduld te wachten op de OAD-bus die hen naar Vrchlabi in Tjechië zou brengen voor een achtdaagse wintersportreis.
toernoi Nieuwegein
Volleybal in Nieuwegein

25-03-2019

Op uitnodiging van Henk de Kogel hebben wij deelgenomen aan het volleybal toernooi in 't Veerhuis te Nieuwegein.
wandelen bij spel en sport
Wekelijks wandelen Spel en Sport

09-03-2019

Wekelijks Wandelen ook in Vinkeveen?
Dat dagelijks bewegen goed is voor je gezondheid zal niemand ontkennen. Maar om dan ook elke dag een flink blokje om te gaan, dat komt er niet altijd van. Het helpt als je daarvoor een vaste afspraak maakt, dan denk je minder snel: “Nu even niet, ik ga morgen wel een stukje lopen.”
Spel en Sport verzorgt twee avondwandelgroepen in de zomer, een in Wilnis en - als er voldoende deelnemers zijn - ook een in Vinkeveen. Het accent ligt op wandelen maar er wordt ook gewerkt aan looptechniek, kracht, uithoudingsvermogen en een goede

dementievriendelijk
Samen Dementievriendelijk in De Ronde Venen

01-02-2019

Dinsdagavond 22 januari hebben docenten en bestuurs leden van Spel en Sport een workshop gevolgd, 'Goed omgaan met dementie'. De workshop was een uitvloeisel van de ondertekening intentieverklaring Dementievriendelijke gemeente, september 2018. Klik verder voor de foto met de geslaagden en een mooie toevoeging van de cursusleidster.
Whitepaper Succesvolle inzet van interventies voor 55-plussers

29-01-2019

Steeds meer ouderen blijven tot op hoge leeftijd thuis wonen. Gemeenten zijn vanuit de Wet Publieke Gezondheidszorg verantwoordelijk voor het welzijn van deze burgers. Er is veel winst te behalen door inactieve mensen meer te laten bewegen.
Pamper ouderen niet

19-01-2019

Pamper ouderen niet. Een noodkreet van het Planbureau voor de leefomgeving (PBL): tekort aan mantelzorgers, zorg om banen, vergrijzing (Trouw 9, januari).
volliebollen
Volliebollentoernooi van Spel en Sport DRV

03-01-2019

“Even de spieren in beweging brengen na al die feestdagen!”, dachten de senioren van Spel en Sport vermoedelijk, want er kwamen 81 mannen en vrouwen meedoen met het Volliebollentoernooi op 2 januari.
Fit-test 60+

25-08-2018

DOE MEE AAN DE Fit-test 60+ Vrijdagavond 18 januari 2019 Sporthal de Willisstee Wilnis U kunt zich aanmelden op de website www.fit-testdrv.nl of telefonisch op werkdagen op telefoonnummer 06 22 80 75 41, waarna u ingedeeld wordt op een bepaalde tijd. Durf de uitdaging aan en laat u testen! klik op: Lees meer voor verdere info
GRATIS ClINIC WALKING FOOTBALL
GRATIS ClINIC WALKING FOOTBALL

18-07-2018

Walking Football word steeds populairder onder 60plussers. Overal in Nederland komen er nieuwe teams en steeds meer onderlinge competities. Het is ook heerlijk om buiten te voetballen in een wat rustiger tempo.