Instuif

Om het jaar organiseert Spel en Sport een Sportinstuif. Dit is een sportieve en gezellige middag in Dorpshuis De Boei voor de deelnemers van Spel en Sport en voor gasten. Voor Spel en Sporters is het een leuke mogelijkheid om ook eens een van de vele andere activiteiten van Spel en Sport uit te proberen. Voor de gasten is het een kennismaking met allerlei manieren van bewegen. Het programma loopt van Stoelhonkbal tot Walking Football. Het biedt mogelijkheden voor mensen die al (heel) fit zijn, maar ook voor hen die dat niet meer zo zijn. Naast de sportieve activiteiten is er alle gelegenheid om elkaar te ontmoeten in de hal, waar ook diverse activiteiten als tafeltennis te doen zijn. De instuif begint met een gezamenlijke warming up en wordt ook gezamenlijk afgesloten met een speciale activiteit. In 2017 was dat Luchtdirigeren, waarbij ieder - voorzien van een baton - leiding gaf aan een denkbeeldig orkest en vrolijk meedeinde op de muziek…

sportinstuif

Volleybollentoernooi

In de eerste week van januari van elk jaar staan veel Spel en Sporters alweer klaar om het jaar sportief te beginnen. Dan houdt Spel en Sport het Volleybollentoernooi waar het altijd vrolijk aan toe gaat. Veel conditielessen eindigen met een 10 minuten volleyballen. Het is een geliefde activiteit bij Spel en Sporters, en in het volleybollentoernooi is het extra leuk om ook eens tegen andere groepen te spelen. Ook hier zijn er verschillende niveaus met ballen van verschillende grootte, maar iedereen heeft evenveel plezier. Het gaat ook niet om winnen, al worden er zeker ook spannende partijen gespeeld, waar het soms bijna fanatiek aan toe gaat. Het gaat ook om de bollen, als het even kan, zijn er oliebollen bij de koffie!

volleybollen

Wintersportreis

Voor de liefhebbers van wintersport en sportief wandelen in een winterse omgeving wordt jaarlijks een achtdaagse busreis naar een wintersportgebied, meestal in Oostenrijk, georganiseerd. De laatste paar jaar vindt de reis begin maart plaats. Dan zijn er wat meer zonne-uren en is het wat langer licht. Het betreft een door een touroperator geheel verzorgde reis op basis van halfpension, waarbij Spel en Sport voor de deelnemers zorgt. Dat kunnen zowel Spel en Sporters zijn, alsook hun introducées en andere geïnteresseerden. Maximaal kunnen er 48 personen mee, waarbij de Spel- en Sport deelnemers bij voldoende deelname uiteraard voorrang hebben. Primair betreft het een langlauf- en wandelreis, maar als er voldoende alpineskiërs meegaan is de chauffeur vrijwel altijd bereid om de skiërs bij een piste af te zetten. Het afwisselende is dat iedere dag een andere wintersportlocatie wordt bezocht. Verder is het gebruik van een langlaufset, alsook een halve dag langlaufinstructie, in de prijs inbegrepen. Naast het sportieve aspect speelt ook het sociale aspect een belangrijke rol. Zo worden er ‘s avonds in het hotel allerlei activiteiten georganiseerd, zoals bijvoorbeeld een muzikale (dans)avond met live muziek, een fakkelwandeling met glühwein en/of ijsstokschieten. Maar er zijn ook groepjes die spontaan aan het kaarten slaan of een ander gezelschapsspel met elkaar spelen. Dan wel gezellig al pratend een drankje met elkaar drinken. Uiteraard is iedereen geheel vrij om zelf te bepalen waaraan hij of zij al dan niet wil meedoen.

wintersport

Groepsactiviteiten

Het doel van Spel en Sport is steeds meer senioren steeds meer aan het bewegen te krijgen. Daarvoor zijn er allerlei soorten groepslessen voor mensen met verschillende fitheid. Maar naast het bewegen is in veel groepen ook de gezelligheid een belangrijke factor om mee te doen. Groepen die overdag sporten drinken vaak samen nog even koffie na de les. En er worden aan het begin of rond de Kerst of aan het eind van het seizoen ook extra activiteiten georganiseerd door sommige groepen zelf. Wat men gaat doen, is heel verschillend: een wandeling in een mooi natuurgebied, een zelf voorbereide lunch, een keer uit eten, een bezoek aan een bezienswaardigheid in de buurt, al deze activiteiten dragen bij aan de prettige sfeer in de Spel en Sportgroepen.

sociaal actief

Stoelhonkbaltoernooi

Spel en Sport organiseert 1x per jaar het ‘Kees van Ankeren stoelhonkbaltoernooi’ voor haar deelnemers. Met behulp van sponsors wordt een gezellige, sportieve middag georganiseerd in de Argon kantine. Onze deelnemers kijken altijd met veel plezier uit naar deze dag. Teams uit Uithoorn, Haarlem en Zevenhoven worden op deze dag uitgedaagd om samen met onze eigen spelers te strijden om de eerste plaats en de wisselbeker! Toch is winnen niet het belangrijkste. Het gaat vooral om plezier en ontmoeting. Behalve dit ‘grote’ toernooi worden er ook nog wel kleine toernooitjes georganiseerd tussen Wilnis en Vinkeveen of Wilnis en Uithoorn. De sfeer is ook hier altijd heel gemoedelijk. Deze activiteiten zorgen voor grote verbondenheid onder onze spelers.